Klantcase Voor-Morgen

De commerciële aanpak en klantreis aanscherpen

BMGRIP logo

Commercieel plan

Hubspot

Klantreis

Case Digitale Wilsverklaring Voor-Morgen

3350% stijging van het aantal websitebezoekers ten opzichte van de vorige maand en Google advertenties met een kwaliteitsscore van 10 op 10. Dat is om blij van te worden. Het resultaat van een verbeterde commerciële aanpak en klantreis. Met een commercieel plan als vertrekpunt, extra content en aanscherping van de website. Alles valt op zijn plek.

Een Digitale Wilsverklaring

Eerst wat achtergrond. Voor-Morgen biedt een Digitale Wilsverklaring aan. Dat is een document waarin je vastlegt hoe je (medisch) verzorgd wilt worden als je dat vanwege wilsonbekwaamheid zelf niet meer kunt aangeven. Je kan daarin ook je eventuele euthanasiewensen aangeven. De betrokkenen (naasten, arts, etc.) zullen daar dan rekening mee houden als die onverhoopte situatie zich voordoet.

Digitaal als USP

Het nadeel van de ‘gewone’ wilsverklaring is dat het een fysiek document is. Met als gevolg dat het vaak onvindbaar is op het moment dat je hem nodig hebt. Vandaar de Digitale Wilsverklaring. Die is 24/7 online opvraagbaar voor de naasten en de artsen en altijd actueel.

Alles staat maar te weinig klanten

De website was al gemaakt. Veel informatieve content. De tool om de wilsverklaringen te maken werkte prima. Voor-Morgen maakte promotie via allerlei netwerken. En toch waren er erg weinig website-bezoekers en mensen die de Digitale Wilsverklaring invullen.

Waarom werkt het niet. Wat is er aan de hand?

Dat was de op te lossen vraag. Samen op zoek naar het antwoord. Om het product, de Digitale Wilsverklaring, succesvoller te maken. Meer zichtbaarheid, meer leads, meer klanten.

Eerst een goed commercieel plan

Ook in dit project is de eerste stap het maken van een goed commercieel plan.

Geen boekwerk maar goede discussies om samen de commerciële aanpak op een praktische manier scherp te krijgen:

  • Wie is de doelgroep – uitgewerkt in een aantal buyer persona’s.
  • De concurrentie – wie zijn het en wat doen ze goed?
  • Aanscherping van de eigen waardepropositie. Waar maak je het verschil?
  • Een grondige SEO check – De tool SEMRUSH gaf verhelderende inzichten en input.
  • In kaart brengen van de klantreis – Hoe loopt die? Waar hebben klanten ‘hulp’ nodig?
  • Welke content is nodig om die hulp te bieden.
  • De website. Wat moeten we aanpassen c.q. nog toevoegen?

Dat alles vertaald naar een praktisch actieplan. Met een deadline van 2 maanden.

leadgeneratie

Semrush check

Semrush is een fantastische tool om je online positie te bepalen. Hoe goed ben je als organisatie zichtbaar ten opzichte van de concurrentie. En met welke woorden.

Stuur een berichtje en we halen jullie website door Semrush. Gratis. Vanzelfsprekend.

Website BMGRIP

Van commercieel plan naar een soepele klantreis

Het commerciële plan geeft aan wat er moet gebeuren. Welke content nodig is voor een naadloze klantreis. Een klantreis die de klant aan de hand neemt. Oftewel ‘Helpt met kopen’.

Verschillende zaken zijn aangepast. Op de website zijn bestaande teksten herschreven en nieuwe pagina’s toegevoegd. We hebben een brochure gemaakt met meer uitleg over Wilsverklaringen. Google Ads online gezet om meer website bezoek te generen.

Een handleiding

We hebben zelf ‘het proces’ om een Digitale Wilsverklaring op te stellen doorgelopen en een paar andere mensen gevraagd dat ook te doen. Met als inzicht dat als je daar ‘koud’ aan begint het best lastig is om in te vullen. De oplossing. Een heldere handleiding die je vooraf krijgt. Om je voor te bereiden en daarmee de Digitale Wilsverklaring eenvoudig in te kunnen vullen.

Connecting the dots

Er was dus al veel maar het sloot nog onvoldoende op elkaar aan. Dat zien we bij veel ondernemers. Het ‘connecten’ van de onderdelen is vaak wat er nodig is om de commerciële machine weer goed te laten draaien.

Hubspot om het makkelijk te maken

Veel brochureaanvragen. Veel verlengingsberichten. Veel hulp bieden als mensen halverwege stoppen. Veel inzichten. Van alles veel. Dat hou je handmatig niet meer bij.

Om die reden hebben we de marketing automation tool Hubspot ingezet. Een praktische en zeer uitgebreide CRM-tool die het hele marketingproces ondersteunt. Van het automatisch versturen van de brochures en opvolg e-mails wanneer iemand niet verder komt tot aan beheren van de advertenties en alle social media berichten.

Inclusief een uitgebreid dashboard om het effect van alle marketing-inspanningen en nieuwe klanten op dagbasis te kunnen volgen.

Ruim 3300% meer websitebezoekers

Het werkt. De ads hebben een klikratio van meer dan 17% en brengen veel bezoekers naar de website. Met als resultaat 3350% bezoekersstijging in 1 maand.

Op de site worden dagelijks veel brochures gedownload. Brochures die mensen informeren en overtuigen om een Wilsverklaring op te stellen. Meer klanten in het eerste weekend dan in de 4 maanden daarvoor.

Hubspot helpt om te zien waar de mensen in de klantreis zitten. Om gericht hulp te bieden en ze verder te helpen. Want Voor-Morgen gunt iedereen een Digitale Wilsverklaring.

Korting willen we allemaal

Dat kan. Zelfs bij Google. Als de Google ads en de achterliggende pagina goed op elkaar aansluit, dan gaat de ‘kwaliteitsscore’ omhoog. Hoe hoger de score, des te meer korting je krijgt op de prijs-per-klik. Check je eigen ads daar maar eens op.

Dit is het begin

De eerste stap is gezet. Nu verder. Aan de slag voor meer gratis publiciteit, adverteren op Instagram en Facebook, contact leggen met netwerken. En we hebben het in ons hoofd gehaald om bij op TV te komen!

Tips om je eigen commerciële aanpak te verbeteren

Ook bij jullie organisatie zal er al veel geregeld zijn om je als organisatie zichtbaar te maken en via je website leads en klanten te genereren. Als het nog niet 100% lekker loopt of je denkt dat het wellicht beter kan, kijk dan eens naar de onderstaande tips. Die helpen je mogelijk om het op de juiste plekken te verbeteren.

Focus is belangrijk

Maar daarom een goed plan. Focus op maar een paar doelgroepen. Met een goed aanbod en zorg dat je een duidelijk verschil maakt ten opzichte van je concurrenten.

Beschrijf de klantreis

Van initieel probleem, in beeld komen, informeren tot aan bewijs leveren en kopen. Help je klant met kopen. Laat iemand eens naar je site kijken. Dat werkt vaak verhelderend.

Check Google ads

Het doel van de ads is simpel. Zorgen dat ze klikken en naar je website toe gaan. Je in deze fase nog niks te verkopen. Dat komt later. De titels en teksten zijn hierbij bepalend. Die moeten zorgen voor nieuwsgierigheid. We hebben hier al eens een blog over geschreven.

Contact leggen

Zorg dat je ‘iets’ op je website hebt dat waardevol genoeg is voor mensen om hun gegevens voor achter te laten. Een brochure, whitepaper, gratis demo, etc. Want bezoekers zijn leuk. Maar zullen nooit klant worden als je niet in contact komt met ze.

Stap voor stap je commerciële aanpak

Je kan je commerciële aanpak nooit in één keer 100% maken. Ook bij Voor-Morgen hebben we samen nog een flinke ‘wensenlijst’ voor het vervolg.

Mocht het lastig zijn om keuzes te maken. Kijk waar het niet nog onvoldoende stroomt in de klantreis. Pak dat stap voor stap aan.

Slecht en goed nieuws.

Het slechte nieuws: je bent er nooit klaar mee.

Het goede nieuws: Je gaat de concurrentie voorbij en zal zien dat je steeds meer resultaat boekt.

Succes!

Het hele verhaal

Wij hebben een gratis spiekbrief die in 3 heldere stappen de commerciële poorten opent en voor bizar veel leads zorgt!

Maak het jezelf makkelijk. Ontdek hoe je in 3 stappen jouw omzet keer 2,5 of 10 kan laten gaan.

Commerciële scan

Op zoek naar laag hangend fruit in je marketing?

Het is er altijd. Je moet alleen even de tijd nemen om het te vinden en te plukken. Daar hebben we de Commerciële scan voor. In een paar uur nemen we jouw commerciële machine onder de loep.