<img alt="" src="https://secure.intelligentdatawisdom.com/784316.png" style="display:none;">

Net even wat slimmer...

Mogelijk dat je op het punt staat om HubSpot aan te schaffen, of wellicht heb je het aangeschaft, en ben je op zoek naar een partner om samen met jou het maximale uit dit prachtige pakket te halen.

Wat doet een HubSpot implementatie partner eigenlijk en gaat het de investering waard zijn? Hoe bepaal je wat de juiste partner voor jullie is? Vragen die we hieronder stuk voor stuk beetpakken en beantwoorden.

Na het lezen heb je je boodschappenlijst om op zoek te gaan naar een partner die het net even wat slimmer doet.

customer

HubSpot implementatie

HubSpot is een min of meer een ‘out-of-the-box’ oplossing. De basis-implementatie is relatief simpel. Account aanmaken, users, mail en website koppelen, formulieren en data overzetten en gaan. Niet al te ingewikkeld zou je denken.

In de basis is dat ook zo. De technische kant is overzichtelijk. Het echte werk zit hem in het ‘koppelen en integreren’ van jullie commerciële proces aan de functies van HubSpot.

Denk aan doelgroepen, buyer persona’s, de stappen in de sales funnel, definities van een lead, etc. Ook het opzetten van de campagnes hoor daarbij. Inclusief inrichting van de dashboards om het succes in de gaten te houden.

Ook gaat het om het inrichten van de content en workflows. De content waarmee je leads gaat genereren. De vervolgstappen en e-mails automations om de leads meer aandacht te geven en te filteren.

Wellicht ben je al zover dat je de ‘chatflow functie’ wilt gaan gebruiken. Die overigens wel heel erg gaaf is.. maar dat terzijde. Ook die moet worden ingericht op jouw processen en doelen.

Eén omgeving waar marketing, sales, service én de directie in samenwerken om slim en professioneel te zorgen voor meer leads, klanten en ambassadeurs.

Meer weten over HubSpot? Bekijk dat ook even onze 'Wat is HubSpot' pagina

Succes zit in het gebruik 


Het goed in kaart brengen van jullie huidige commerciële proces en die vervolgens koppelen aan HubSpot. Dat is waar het echte werk zit. Het is zaak dat je dat vanaf stap 1 goed en grondig doet. Want anders heb je daar later last van en moet je zaken gaan bijsturen.

Als je de koppeling gemaakt hebt begint het eigenlijk pas. Wanneer je gaat werken met HubSpot zie je pas hoe goed en krachtig het pakket is en wat je er allemaal mee kan doen.

De uitgebreide inzichten die je kan gebruiken voor de oneindige workflows. De playbooks en templates om je salesproces makkelijker en succesvoller te maken. De chatflows die op een natuurlijke manier een geautomatiseerde conversatie aangaan. En nog veel meer. 


Wij noemen dat ‘Doen, leren en verbeteren’. Het succes van HubSpot komt dus feitelijk pas na de implementatie. Dat is waar ook vaak het moment dat de vragen naar voren komen.
Presentatiebord HubSpot Demo

HubSpot demo

Zelf ontdekken wat HubSpot is? Boek een demo!

Wat doet een goede HubSpot partner

Van implementatie tot commercieel proces

Ons advies is om bij het kiezen van een HubSpot partner ook te bedenken welke hulp je na de implementatie nodig hebt. Welke hulp heb je dan nodig om HubSpot optimaal te gaan gebruiken en je commerciële proces naar een volgend niveau te brengen.

Een implementatiepartner helpt je dus met zaken als:

 • Demo en advies over welke HubSpot-versie
 • Technische implementatie
 • Inventarisatie huidige commercieel proces
 • Quick wins bepalen met klant
 • Configuratie commerciële onderdelen in HubSpot
 • Content en workflows inrichten
 • Opzet en starten van de 1e campagne
 • Bouwen van de basis-dashboards
 • Verbeteren, uitbreiden en optimalisatie van HubSpot
 • Training en omarmen van HubSpot binnen de organisatie
customer

Wat is belangrijk voor een succesvolle HubSpot implementatie

Een aantal zaken zijn belangrijk voor een succesvolle HubSpot implementatie:

 • Keuze voor de juiste versie van HubSpot. Passend bij wat jullie nu en straks nodig hebben.
 • Middelen en tijd om het huidige proces goed in kaart te brengen
 • Tijd en betrokkenheid van marketing, sales, service én management
 • Een goede planning met mijlpalen
 • Enthousiasme, passie maar zeker ook geduld. Van 0 naar 100 gaat niet in 1 maand.


Er was in ons commerciële proces nog flink wat winst te halen. Het was goed dat we dat als uitgangspunt hebben genomen voor de HubSpot optimalisatie. Nu hebben we meerdere stappen in 1x gezet.

Chris Limberger - Solnet


Wanneer kies je voor Sherpa Marketing?

Sherpa als HubSpot Partner Nederland

Als we dan toch aan het schrijven zijn dan geven we graag aan wanneer wij als Sherpa Marketing in onze kracht zitten bij een implementatie. Als we terugkijken op de trajecten die we tot nu toe gedaan hebben dan zijn onderstaande zaken daarin bepalend geweest

Ervaring

Veel ervaring om een goede inventarisatie te doen. Daar een duidelijk en strak plan voor hebben. Om die vervolgens te vertalen naar de commerciële organisatie, HubSpot en resultaat. 

Helder plan

Het zijn van een bureau met kennis en ervaring van commerciële funnels. Om die te verbeteren en daarmee de commercie op een hoger niveau te brengen. Een partij met verstand van zowel marketing, sales als service.

Hoge conversie

De meeste organisaties hebben en doen al heel veel. Social media. Ads. Website. Webinars. Content. Het is ook vaak een kwestie van dat net wat beter en slimmer op elkaar laten aansluiten. Om zo de conversie van de verschillende stappen en daarmee het aantal klanten aan het einde van de funnel te verhogen. 

The bigger picture

Iemand die het grote plaatje in beeld heeft, de regie neemt maar die het praktisch houdt. Kleine behapbare stappen en met regelmaat succes. Om daarmee iedereen enthousiast en betrokken te houden.

Echte Marketeer

Er is een marketeer nodig. Geen techneut of programmeur. Iemand die het commerciële spel snapt en dat samen met de hele commerciële organisatie naar een hoger plan brengt.

Bezig blijven

HubSpot is een tool. Het succes wordt bepaald door het gebruik. Na de implementatie samen verder gaan. Met het opzetten van creatieve campagnes en content-creatie. Slimme inzichten en verbeteradviezen. Account Based Marketing technieken waar marketing en sales samen doelgericht aan de slag kunnen.

Lange horizon

Focus met een langere horizon. Begrijpen dat je minimaal 6 tot 12 maanden nodig hebt om het echt goed te laten draaien. Daarin Marketing, Sales en Service meenemen.