<img alt="" src="https://secure.intelligentdatawisdom.com/784316.png" style="display:none;">

Klantcase BMGRIP

Nieuwe website en leads genereren

BMGRIP

Strategie

Website

Lead generatie

Dit is er een uit het HMK boekje

De Helpen Met Kopen methodiek als basis voor de commerciële aanpak. Het succes van de AVG-campagne voor BMGRIP smaakte naar meer. Het was tijd voor de volgende stap. Groot onderhoud voor de hele commerciële aanpak. Een nieuwe visuele identiteit (huisstijl), een nieuwe website en verschillende campagnes om de belangrijkste ISO-normen meer onder de aandacht te brengen en daarmee leads te genereren.

Om met de conclusie te beginnen

Het genereren van leads is gelukt. We hebben samen de afgelopen 6 maanden meer dan 200 serieuze leads gegenereerd. Leads die bij elkaar voor een omzetbedrag van minimaal 5 nullen hebben gezorgd. En dan niet met een 1,2 of 3 ervoor. 

En het mooie van de aanpak is dat de machine op volle kracht blijft draaien. Er komen nu wekelijks zo’n 10 goede leads binnen.

BMGRIP heeft nu een nieuwe uitdaging. Het vinden van goede consultants voor alle  nieuwe opdrachten. 

Terug naar het begin.

Snel starten want er is al veel beschikbaar

We werken al enkele jaren samen met BMGRIP. In die periode zijn alle onderdelen voor het commerciële plan al wel voorbijgekomen. De ideale klanten, hun vragen en antwoorden in de klantreis en de plekken waar we ze kunnen bereiken. Ook de concurrentie is in beeld. Het productportfolio is scherp en niet in de laatste plaats is er een heldere visie op de positie in de markt.

 

Bij het commercieel meest belangrijke instrument was nog verbetering mogelijk: de website. Die was onvoldoende op orde. Inhoudelijk en qua design wat gedateerd. Maar het meest belangrijke: de site was gebouwd in een programmeertaal die BMGRIP en Sherpa niet zelf konden aanpassen.

 

Onhandig. Want je wilt snel kunnen inspringen op de actualiteiten. Daar hebben we straks nog een voorbeeld van.

 

Een nieuwe huisstijl als eerste stap

We begonnen met een nieuwe visuele identiteit. Oftewel de huisstijl. Samen met ons vaste designbureau MISC hebben we die ontwikkeld. Een mooie, frisse en vooral herkenbare basis voor de nieuwe website en de content.

Visuele ID BMGRIP

Een unieke identiteit die het werk van BMGRIP op een prachtige manier visualiseert

Een nieuwe website

Veel werk maar het resultaat mag er zijn

Een website opnieuw maken, is altijd meer werk dan je denkt. Vooral in de revisie van de content zit altijd veel tijd. Alle content is herschreven. In begrijpelijke taal voor de ondernemer en directeur als beslisser. En technisch inhoudelijk voldoende gedetailleerd voor de Security Officer, ICT-verantwoordelijke of Privacy Officer.

Zorg dat je website vandaag de dag voldoende flexibel is om snel aanpassingen te kunnen doen als de actualiteiten daarom vragen. De oude site was dat niet wat een belangrijke reden voor de vernieuwing was.

We hebben deze site gemaakt in WordPress met de Divi ontwikkelomgeving. Gecombineerd met ActiveCampaign als marketing-automation tool levert dat een professionele en uiterst krachtige marketing-machine op.

Het resultaat mag er zijn. Nieuwsgierig? HIER vind je hem.

Website BMGRIP

De nieuwe website van BMGRIP

Maak het efficiënt met Marketing Automation

Om het commerciële proces van whitepaper-downloads, opvolgmails, nieuwsbrief inschrijvingen en sales-deals zo efficient en snel mogelijk te maken hebben we ActiveCampaign ingezet.

Een Marketing Automation tool die het oa. mogelijk maakt om via een formulier een whitepaper te downloaden, e-mails geheel automatisch te versturen, de contacten opvolgt en sales-deals aanmaakt. 

Daarna kan je eenvoudig de vervolgacties van de verschillende leads op de website en social media te monitoren. Acties waar een lead letterlijk punten mee verzamelt die de tool bijhoudt. Bij genoeg punten krijgt het Sales-team een seintje dat er en hot-prospect is die ze kunnen bellen.

Zo kan je met weinig inspanning makkelijk grote hoeveelheden leads genereren en verder helpen bij hun zoektocht naar een passende oplossing.   

Je website als leadgenerator.

Maak het jezelf makkelijk met de cheatsheet

WebsiteLeadgenerator

Deze tips en nog veel meer wat er komt kijken bij het maken van een nieuwe website hebben we in een ‘cheatsheet’ samengevat. Voorzien van de tips en leerpunten. Het is ook een praktisch document om na te gaan waar en hoe en jouw huidige website wellicht onderhoud kan gebruiken. Download hem hier.

Ja, hebben!

Adwords om het websitebezoek aan te jagen

We zetten Adwords in om het bezoek naar de website aan te jagen. Zeker bij ISO en NEN- certificeringen werkt dat goed. Veel organisaties implementeren dat voor het eerst en gaan daarom op zoek naar informatie. Hier hebben we onze Helpen Met Kopen methode voor ingezet.  

Adwords helpt ons om de mensen die in Google zoeken, te leiden naar de website en ze daar de juiste informatie te bieden. Aangevuld met blogs en klantcases levert dat een mooie stroom aan websitebezoek op. 

Tip: als je Adwords gebruikt, kijk dan regelmatig in de ‘zoektermen’. Je zal zien dat mensen op zaken zoeken die je niet verwacht. Voor BMGRIP was dat de ‘27001 checklist’. Die hebben we snel gemaakt en op de site gezet. Dat is nu een van de best scorende ‘leadmagneten’.


Soms maakt één zoekterm binnen Adwords het verschil. 

In dit geval ‘Factsheet ISO 27001’. Een regelrechte lead-magneet!


10 leads per week

We hebben een flinke hoeveelheid waardevolle content op de site gezet. White papers, fact sheets, lijsten met tips. Allemaal informatie waarvan we weten dat deze interessant is voor bezoekers.

Gekoppeld aan de marketing-automationtool ActiveCampaign, levert dat nu een constante stroom aan downloads en daarmee leads op. Gemiddeld zo’n 10 per week. Leads die het Sales-team nabelt.

Natuurlijk zitten er ook concurrenten die komen ‘brain picken’ tussen de leads. Dat hoort erbij. Wat belangrijker is, is dat de leads ruim voldoende waardevolle prospects bieden.

Dat is zeker het geval want we hebben met deze aanpak een serieuze boost aan de omzet heeft gegeven. Een met minimaal vijf nullen waarbij het eerste getal geen 1, 2 of 3 is.

 

Als de machine staat dan blijf het doordraaien

Het mooie is dat de machine nu op toeren is en door blijft draaien. Het is nu een kwestie van actueel houden. Als het dus eenmaal staat ik het grote werk gedaan. Dat is het lekkere van de aanpak.

Leads genereren

Het werkt!

De methodiek Helpen Met Kopen werkt. Begin met een goed commercieel plan. Vertaal dat naar tools en content. En vervolgens aan de slag.

Maar het gaat niet vanzelf. Het is wel een kwestie van regelmaat en doorgaan.

Liever 10×1 uur dan 1x 10 uur.

Vergelijkbare expedities

AVG campagne

1500 leads in 3 maanden

Nieuwe propositie

Van idee naar succesvol concept

Nieuwe strategie

Hernieuwde focus. Intern en extern

Salesboost in 100 dagen

Wil je weten hoe zo’n traject eruit ziet? Bekijk het programma Salesboost in 100 dagen dan eens.

In 100 dagen gaan we zorgen dat jouw commerciële machine heel veel leads oplevert.

Laat maar zien!