Alles-in-1 met HubSpot

Marketing, Toelatingen en Alumni in één oplossing

Alles gaat vandaag de dag online. Een goed moment om complexe en tijdrovende processen van papieren inschrijvingen, enorme excel files en losse databases met informatie over leerlingen en studenten achter te laten.

Dat kan met HubSpot. De oplossing waar Marketing, Toelatingen en Alumni gezamenlijk in kunnen werken. Alle informatie over leerlingen, studenten en alumni in één online omgeving. 

Inclusief alle tools die je nodig hebt voor de werving, het contact en nazorg. Van Google Ads, Social Media, website, CRM, e-mailings, analytics tot aan FAQ en klantenservice. 

Ideaal voor de organisatie, maar zeker ook voor de leerling, ouder of student. Die ervaart één naadloze communicatie van het begin tot aan het einde. 

Waarom HubSpot voor het onderwijs

De Marketing Hub van HubSpot

Die helpt je om in beeld te komen bij de juiste doelgroep. Om ze daarna te voorzien van persoonlijke informatie die aansluit op de vragen van dat moment. Van Social Media, Ads tot aan gepersonaliseerde e-mailing. Ideaal om het contact warm te houden voor leerlingen en studenten die verschillende opties overwegen.

Sales functie van HubSpot

Sales. Een totaal verkeerd woord in de onderwijs context. Het gaat hier om aanmeldingen. De Sales Hub biedt alle hulpmiddelen om geïnteresseerde leerlingen, studenten en hun ouders te helpen met de keuze voor jullie opleiding. Afspraken, taken en standaard documenten. Makkelijk en minder tijdrovend. 

HubSpot CRM

Het mooie van HubSpot is dat alle data van de geïnteresseerde tot aan de actieve leerling of student tot aan de groep alumni in één database zitten. Altijd het meest actuele beeld. Iedereen kan vanuit hetzelfde systeem werken. Waarbij ouders, leerlingen en alumni het persoonlijke en vooral professionele contact ervaren. Wat – bewezen – leidt tot meer aanmeldingen en vervolgopleidingen. 

Presentatiebord HubSpot Demo

HubSpot Demo

Zelf ontdekken wat HubSpot is? Boek een demo!

Lange tijd tussen aanmelden en beginnen

Soms hebben leerlingen én ouders tijd nodig om te kunnen kiezen. Of dat ze hun jonge kind al willen inschrijven om zeker te zijn van een plek. HubSpot helpt om een goed en persoonlijk contact te onderhouden in die lange periode tussen interesse, aanmelden en daadwerkelijk beginnen.  

Leerlingen en hun ouders

Uiteindelijk gaat het om de leerling. Maar het zijn ook vaak de ouders of wellicht de HRM afdeling die er nauw bij betrokken zijn. Of zelfs de keuze maken. Het mooie van HubSpot is dat je eenvoudig alle betrokken personen kan registeren en met ze afzonderlijk kan communiceren. Zonder daarbij het overzicht kwijt te raken.

Maak het makkelijk voor de organisatie

Als je iets meer dan 1 keer doet, kan je het ook automatiseren. Scheelt tijd en brengt uniformiteit. Dat is waar HubSpot bij kan helpen. Eenvoudig social media berichten posten, ouders en studenten informatie laten downloaden en e-mailings sturen. 

Zonder losse aanmeldformulieren, het bijhouden van ingewikkelde spreadsheets en telkens opnieuw schrijven van min of meer dezelfde e-mails.  En niet te vergeten een volledig overzicht over het hele proces. Van eerste contact tot aan de alumni en aanmeldingen voor de vervolgopleidingen. 

Minder tijd - meer resultaat

Gebruikers van de Marketing Hub zien een gemiddelde toename van 115% aan inbound leads. En dat binnen 6 maanden!