<img alt="" src="https://secure.intelligentdatawisdom.com/784316.png" style="display:none;">

Klantcase Rabobank

Een nieuwe strategie voor de jongeren

Logo Rabobank

Strategie

Propositie

Opnieuw verbinding zoeken met de doelgroep jongeren

Want die zijn ook voor Rabobank de toekomst. Een nieuwe strategie om jonge klanten weer te boeien en te binden aan Rabobank. Want we zijn de verbinding wel wat kwijtgeraakt. En dat is zonde want het zijn de klanten voor de toekomst. Dat was in het kort de opdracht en uitdaging.

Jongeren zijn belangrijk voor de toekomst

“Waarom aandacht besteden aan jongeren? Ze kosten ons alleen maar geld!” was een veel gehoord argument bij de interne gesprekken.

Het antwoord daarop: “Wacht maar totdat ze 25 jaar zijn en een huis gaan kopen. Een huis waarvoor ze bij Rabobank een hypotheek afsluiten. De investering die we hebben gemaakt om jongeren aan ons te binden, wordt dan in één keer terugverdiend.”

Dat inzicht was voldoende basis om de relatie met deze groep weer aan te halen en het benodigde budget te krijgen. Aan de slag dus.

Alles begint met inzicht

Jongeren

Alles begint met inzicht. Allereerst hebben we ons dan ook uitvoerig verdiept in de jongeren doelgroep. Het onderzoekbureau YoungWorks was de aangewezen partij om ons daarbij te helpen. Observeren, sessies met jongeren, onderzoeken. Alles is voorbijgekomen. Tot aan het lezen van boeken over generatie Z aan toe. Veel mooie en verrassende inzichten.

Voor jongeren door jongeren

Helpen met geld verdienen. Dat was dus de opdracht. Het mooie is dat je als Rabobank een groot lokaal netwerk hebt, veel organisaties kent en de financiële middelen hebt om daar wat moois en groots mee te doen.


Geld verdienen

Een onderwerp dat ze veel meer boeit en wat aandacht en verbinding veel makkelijker maakt. Een verrassend inzicht en wake-up call voor iedereen in het project.

 


Vrienden gevraagd

De vakantietijd kwam eraan. En dus de zoektocht naar vakantiebaantjes. Hoe vind je een leuke? En dan het liefst samen met een vriend of vriendin. Want samen is veel leuker (en minder spannend) dan alleen.

Het resultaat: De campagne ‘Vrienden gevraagd’. Samen met je beste vrienden een leuke vakantiebaan vinden.

Vrienden gevraagd

Visual campagnesite Vrienden Gevraagd – de plek om een vakantiebaantje te vinden.

Meer dan 100.000 website bezoekers in één week

De campagne had twee belangrijke ingrediënten. Een groot online platform waar werkgevers hun vakantiebaantjes konden aanbieden en de inzet van Dylan Haegens om het te promoten.

De website hebben we met hulp van de lokale banken gevuld. Een leuke video die in 1 minuut de campagne ‘Vrienden Gevraagd’ uitlegt, maakte veel zakelijke klanten enthousiast om mee te doen. – Bekijk hem HIER

Dylan Haegens

De inzet van YouTube-kanon Dylan Haegens hielp enorm om het platform bij jongeren te promoten.

Zijn ’top 10 meest gemaakte missers bij het solliciteren’ is binnen 2 weken meer dan 1,5 miljoen keer bekeken. En dit leverde vervolgens een websitebezoek van meer dan 100.000 jongeren in een paar dagen op.

Jongeren dus wel degelijk belangrijk voor de bank

De strategie en eerste campagne waren de basis voor letterlijk een team ‘jonge klanten’ binnen Rabobank. Dat team heeft de strategie verder door vertaald, de verbinding met jongeren aangehaald en hen laten zien hoe belangrijk zij zijn voor Rabobank. Nu en in de toekomst.

 

Vergelijkbare expedities

AVG campagne

Nieuw contact met jongere doelgroep

Nieuwe propositie

Van idee naar succesvol concept

Nieuwe strategie

Hernieuwde focus. Intern en extern

Salesboost in 100 dagen

Wil je weten hoe zo’n traject eruit ziet? Bekijk het programma Salesboost in 100 dagen dan eens.

In 100 dagen gaan we zorgen dat jouw commerciële machine heel veel leads oplevert.

 

Laat maar zien!