<img alt="" src="https://secure.intelligentdatawisdom.com/784316.png" style="display:none;">

Klantcase BMGRIP

De AVG komt eraan. Help ons aan leads.

BMgrip

Leadgeneratie

Marketing Automation

Content creatie

Niemand wist iets van de AVG. Help!

De nieuwe AVG-wet is verplicht. Maar niemand die wist wat de wet inhield. ​Een prachtige commerciële kans. Door te vertellen wat is het en wat je er mee moet bied je content waar veel mensen op zitten te wachten.

Een verplicht nummer

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit betekent dat in de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving geldt, waaraan ook alle bedrijven moeten voldoen. Voor veel bedrijven was dit onbekend terrein.

BMGRIP is een adviesbureau dat klanten helpt bij het inrichten van professionele managementsystemen, waaronder NEN, ISO en AVG.

De nieuwe AVG-wetgeving was een perfecte commerciële kans die ze niet wilden missen. Ze vroegen ons om een campagne op te zetten voor het genereren van leads.

Geen idee wat het is

Alvorens we aan de slag konden, hebben we uitvoerig de doelgroep van Bouw en Van de Meerendonk onderzocht. Van daaruit beschreven we verschillende buyer persona’s. Uit vragen als: “Wat houdt de AVG in?”, “Is deze wet ook van toepassing op mijn organisatie?”, en “Wat moet ik doen om het te regelen?”, stelden we vast dat er weinig kennis over de AVG was.

Helpen met kopen

Alvorens we aan de slag konden, hebben we uitvoerig de doelgroep van Bouw en Van de Meerendonk onderzocht. Van daaruit beschreven we verschillende buyer persona’s. Uit vragen als: “Wat houdt de AVG in?”, “Is deze wet ook van toepassing op mijn organisatie?”, en “Wat moet ik doen om het te regelen?”, stelden we vast dat er weinig kennis over de AVG was.

Content is king

Het succes van deze en vergelijkbare campagnes zit hem in de content. Content die informatie verschaft en antwoorden geeft op de vraag, wens of behoefte van de bezoeker. En graag bereid is in ruil daarvoor zijn naam en e-mailadres achter te laten. Waarmee het eerste contact gelegd is.

Stappenplan en checklist

Een stappenplan is zo’n item. Een stevig en waardevol stuk informatie. Om te bepalen of de AVG van toepassing is en zo ja wat je dan kan en moet doen. 

AVG pagina

De actiesite voor de AVG – LINK

Marketing automation om het beheersbaar te houden

De actie werd ondersteund door Hubspot als marketing automation tool. Deze tool verwerkt alle aanvragers automatisch in een CRM-database en zorgt dat de e-mails met de downloadlink automatisch worden verstuurd. Door in het systeem automatische doelgroepselecties te maken, konden we eenvoudig de potentiële van de minder potentiële klanten onderscheiden en met de juiste nieuwsbrief bereiken.

Dat zorgt voor snelheid en scheelt je heel veel handwerk. En legt de basis voor de vervolgstappen. In dit geval het selecteren van leads met potentie.


“Het was een eye-opener dat onze klanten geen idee hadden wat de AVG voor hen betekende. De oplossing om daarbij te helpen met duidelijk informatie bleek een schot in de roos te zijn” – Jan Bouw


Meer campagnes

Bouw en Van de Meerendonk bedient verschillende doelgroepen met allemaal eigen uitdagingen en vragen. Ze hebben de smaak te pakken gekregen. Samen zijn we voor elk van deze doelgroepen nieuwe campagnes aan het opzetten. Met het vertrouwen dat we daaruit weer nieuwe leads en klanten voor Bouw en Van de Meerendonk kunnen aandragen.

2.000 leads in drie maanden

In drie maanden tijd hebben ruim 40.000 bezoekers de website bezocht, waaruit 2.000 leads zijn gekomen. En een flink aantal nieuwe opdrachten.

Expeditie geslaagd! 

Vergelijkbare expedities

Nieuwe propositie

Van idee naar succesvol concept

Nieuwe strategie

Hernieuwde focus. Intern en extern

Propositie ontwikkelen

Focus op een nieuwe doelgroep

100 leads in 100 dagen

Wil je weten hoe zo’n traject eruit ziet? Bekijk het programma 100 leads in 100 dagen dan eens.

In 100 dagen gaan we zorgen dat jouw commerciële machine minimaal 100 leads heeft opgeleverd.