<img alt="" src="https://secure.intelligentdatawisdom.com/784316.png" style="display:none;">

Klantcase Imagebooks Factory

Van idee naar nieuwe propostie

Image books

Propositie

Content

Het idee van leesvriendje Sam tot een concrete propositie maken

En deze bekend maken bij de doelgroepen.

De wens voor een overkoepelende propositie

IBF…Imagebooks Factory. Bedenker en maker van allerlei soorten boeken en spelletjes. Eén van hun specialiteiten is het maken van leuke en educatieve kinderboeken. In veel verschillende vormen en titels.

In die verschillende titels zit voor hen ook de uitdaging. Hoe laat je zien dat al die boeken van de hand van IBF komen? Om daarmee kwaliteit en educatieve kennis en ervaring van IBF te versterken.

Dit project hebben we samen gedaan met KiesMarketing. Zij hebben het project een mooie extra strategische impuls gegeven.  

Mogen we je voorstellen aan Sam?

Als antwoord is het leesvriendje Sam bedacht. Een herkenbaar icoon of merk als ‘paraplu’ voor een groot deel van de kinderboeken. Het idee komt van de eigenaar van IBF.

De personage van Sam is een beer. Een beer die we in de figuurlijke zin tot leven willen wekken. Maar wie is Sam en wat is de rol van Sam?

Wie is Sam?

Dat was uitdaging nummer één. Hoe vertellen we wie Sam is en geven we aan waarbij hij kan helpen? En hoe maken we Sam interessant voor de doelgroep? In dit geval ouders van jonge kinderen tot 6 jaar.

SAM visual

Verschillende visuele uitingen van SAM

Op zoek naar het ‘strategische haakje’

Het kerninzicht en daarmee het ‘strategische haakje’ is dat veel ouders het lastig vinden om boekjes uit te zoeken die passen bij de ontwikkeling en leeftijd van hun kind. Hulp is welkom bij het kiezen en kopen van een goed en leuk kinderboek.

Iconen Sam Image Books Holland

Iconen om ouders te helpen met het kiezen van het juiste boek.

Educatieve iconen als visueel hulpmiddel

Die hulp zit in het gebruik van iconen. Iconen die naast de leeftijd vooral aangeven wat het educatieve doel van het boekje is. Voelen, ordenen, kleuren, geluid, oog-hand-coördinatie.

Dat helpt ouders om een leuk en passend boekje te vinden voor hun kind. Het vertelt tegelijkertijd wat over de educatieve gedachte erachter. Dat laatste is bij veel ouders onbekend.

 

Sam wil vierkante meters

Een andere uitdaging was om Sam een opvallende plek in de winkels te geven. Boekwinkels, speelgoedwinkels en babyspeciaalzaken zijn de plaatsen waar ouders en kinderen Sam tegen gaan komen.

Hoe krijgen we de winkeleigenaren zover om hun dure vierkante meters voor Sam beschikbaar te stellen?

Het salesteam van IBF wist dat mooi en eenvoudig te verwoorden: ‘Als ze er commercieel wat aan hebben’. Helder. Dan is dat de opdracht.

Wanneer is het commercieel interessant? Als de winkelier er meer door gaat verkopen. En dat hangt weer samen met een goed product, uitleg aan de verkopers in de winkels en zorgen dat de ouders Sam herkennen.

De boeken die ze maken zijn goed. Dat weten we uit het verleden. De uitdaging zit hem in het uitleggen wat het concept en de kracht van Sam is.

Een duidelijk informatiepakket en het salesteam moeten zorgen voor enthousiasme bij de winkeliers. IBF zorgt daarnaast ook voor de nodige materialen om Sam in de winkel te laten opvallen.

Rest er nog één belangrijke opdracht, namelijk de ouders laten weten dat Sam het leesvriendje van hun kinderen wil zijn.

SAM website

Zichtbaarheid

Zichtbaarheid

‘Ik ben Sam en wil graag jouw leesvriendje zijn’. ‘De papa’s en mama’s help ik graag met het vinden van een leuk boek voor jou’. Dat is in grote lijnen de boodschap van de online zichtbaarheid.

Er kwam een speciale website met de boeken van SAM en een uitleg van de iconen. Kijk maar eens op https://www.leesvriendjesam.nl/.

Facebook als aanjager

Social media werden ingezet om jonge ouders kennis te laten maken met Sam. In dit geval ging het om betaalde promotie. Leuke ads die de nieuwsgierigheid wekken en de herkenbaarheid in de winkel vergroten.

Samen met Bol.com wordt een speciale Sam-omgeving opgezet met de hele Sam-collectie. Met informatie over elk boek van Sam en de mogelijkheid om deze eenvoudig online te bestellen.

Geduld

Ondanks de intensieve aanpak en inzet van betaalde social media zal het groeien van de bekendheid van Sam tijd vragen. Geduld dus. Uit ervaring weten we dat dat voor veel ondernemers vaak de grootse uitdaging is.

Doen, leren, verbeteren en vooral doorgaan. Dat is wat we onze klanten blijven vertellen. Want ineens krijgt het grip en gaat het lopen.

Vergelijkbare expedities

Nieuwe strategie

Hernieuwde focus. Intern en extern

Nieuw businessmodel

Uitdagend nieuw concept

Nieuwe propositie

Van idee naar succesvol concept

Een stevig en goed plan voor 2023

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Tijd voor de jaarplannen. 

Wil je een jaarplan op een paar A4’tjes. Een die je echt gebruikt en die je helpt om dit jaar wel de doelen te realiseren. We helpen je graag.

Onze expeditie ‘Jaarplan 2023’ geeft je een goed beeld van de aanpak en uitkomst.