Klantcase Van t’ Hof Rijnland

Ingrediënten strategie 2024

Van't Hof rijnland

VAN ‘T HOF RIJNLAND

GAAT OUT OF THE BOX!

Strategie

Propositie

Innovatie

Hoe zet je een traditionele markt op zijn kop?

En hoe zorg je ervoor dat jouw managementteam de aanjager is.

Traditionele markt

Traditioneel. Dat is wel een goede benaming voor de markt waarin Van ’t Hof Rijnland zich bevindt.

Zij beheren en verhuren vastgoed voor grote beleggers. Daarnaast doen ze voor veel Verenigingen Van Eigenaren de dagelijkse werkzaamheden.

Een volumemarkt met smalle marges en werkzaamheden de relatief makkelijk kopieerbaar zijn. Je moet dus goed opletten dat de prijs niet je enige onderscheidende factor wordt.

Opschudden

Tijd om de markt op te schudden en voor Van ’t Hof Rijnland om een nieuwe rol en plek in die markt te vinden. Met een ander, meer duurzaam en lastiger te kopiëren verdienmodel. Waarbij het MT de rol van inspirator, aanjager en kartrekker moet pakken.

Om jezelf dus maar even een uitdaging te geven! We gaan een flinke berg tegemoet.

Het Business Model Canvas als houvast

model

Een uitdaging. Als begeleiders ook wel lekker om houvast te hebben. Zeg maar de touwen waar je aan hangt op weg naar boven, naar de top.

We hebben het Business Model Canvas van Strategyzer gebruikt (interne link). Een model waar de kracht in de eenvoud zit. Negen kernelementen die je helpen én uitdagen om je eigen business opnieuw uit te vinden.

Actie

Daar kunt u geen nee tegen zeggen

Actie

Daar kunt u geen nee tegen zeggen

Actie

Daar kunt u geen nee tegen zeggen

De externe omstandigheden zijn bepalend

Stap één is de strategiedag met het MT en één directielid. Voorafgegaan door interviews met en huiswerk voor de deelnemers.

We hebben ze gevraagd om eerst eens goed naar buiten te kijken. Wat zie je allemaal gebeuren? Binnen je eigen markt maar vooral op andere markten. Wat zit er achter het succes van Amazon? Waarom vindt iedereen Uber zo fantastisch? En presenteer dat in 10 minuten.

Dit werd aangevuld met een verhaal van een van hun meest vooruitstrevende klanten. Hoe kijken zij naar de markt en wat verwachten zij als klant? Van ’t Hof Rijnland wordt nu gezien als een erg goede partij. Maar hoe moet je blijven vernieuwen om dit zo te houden en de boot niet te gaan missen?

Boeiende inzichten en ingrediënten voor het vervolg.

Actie

Daar kunt u geen nee tegen zeggen


Kriebels in je buik


Komt het goed?

Ingrediënten. Losse onderdelen. Want dat was de oogst tot op dat moment die dag. Hoe komen we tot iets met samenhang, ambitie en realiteit?

Het was inmiddels 15:00 uur ’s middags. Onze opdrachtgever vroeg nog eens voorzichtig ‘Hoe gaat het mannen. Komen we tot de gewenste output?’

Tja…. dan voel je weer even de kriebels in je buik. Nog nooit gehad dat het niet lukte. Maar zou dit de eerste keer worden dat het niet goed kwam?

goed

Teamoverleg met Van t’ Hof Rijnland

De ‘rapid prototyping’-aanpak Pagina

Het team pakte zijn rol

Alles uit de kast. Stijgijzers in het ijs en omhoog!

Van ’t Hof Nijland moest hier ‘out of the box’. Met de ‘rapid prototyping’-aanpak van Joey Gonesh. De geestelijk vader van Friday Out Of The Box en onze vaste partner die organisaties helpt met innovatie en ontwikkeling.

Met deze methode kan je een idee concreet maken. Een fysiek item dat laat zien wat je voorstel is. Dan zie je dat ieder mens creatief kan zijn. Binnen een uur hadden we drie concepten letterlijk tot leven gebracht.

Vergelijkbare expedities

Efficiency online

commerciële koers aanscherpen

Rabobank

strategie voor jonge klanten

Morgen weer aan de slag

“We dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was”. Een veel gehoorde reactie en vaak het grootste risico van dit soort trajecten.

Dat risico wilden de directie en het MT niet lopen. Mooi. De afspraak staat hoe we deze ambitie onderdeel gaan maken van de dagelijkse operatie.

Wordt vervolgd!